Professzionális fehér fogtömések fájdalommentesen!

A professzionális fehér töméseinket 10-20 év kutatómunka eredményeképpen fejlesztették ki. Színben maximálisan illeszkednek a fogaihoz, tartósak és keménységük megegyezik a fog keménységével.

Az ilyen típusú tömések általában üvegrészecskékből, szintetikus gyantából és kötőanyagokból készülnek. Nálunk „szinte” csak ilyen töméseket használnak – frontfogakba és rágófogakba egyaránt.

Mivel az ilyen anyagok színe és külleme tökéletesen megegyezik a fog színével, azok eredeti színe és formája egyaránt jól reprodukálható, így esztétikai értéke a legtöbb esetben teljes. Ezek jellemzőit tekintve plasztikus tömőanyagok, ami azt jelenti, hogy a fogba paszta formájában juttatják be, és a kialakított üregben szilárdul meg valamilyen módon.

Kötési mechanizmus szerint kétféle kompozit létezik, az egyik kémiai úton köt meg valamilyen katalizátor hatására, a másik, már elterjedtebb, a fotopolimerizációs megoldás. Utóbbi esetében a tömőanyagot megvilágítják egy speciális kék fénnyel, aminek hatására az megszilárdul, megköt. Az így elkészült tömés azonnal terhelhető, használható.

Ezen tömőanyagok kedvező mechanikai tulajdonságai és sajátos kémiai szerkezete egy új tömési technikát tett lehetővé. Az üregalakítás során az eddigiekkel ellentétben minimális ép fogszövetet kell eltávolítani annak érdekében, hogy a tömésnek megfelelő tartása legyen.

Nagyon szépek és tartósak – Garantáltan elégedett lesz!

Megjegyzés!

Ajánlott félévente ellenőriztetni amalgám töméseit!

Ugyanis kiderült, hogy az amalgám, higany tartalma miatt súlyos szervi megbetegedéseket okozhat, mert a nyálban kioldódva bekerül a szervezetbe és ott lerakódik.

Sok ember bőrbetegségtől, hajhullástól és egyéb gyulladásoktól szenved és nem is sejti, hogy ezek hátterében, fogászattal kapcsolatos problémák is állhatnak.

Az amalgám tömések cseréjével ezek a tünetek csökkenhetnek és tejesen meg is szűnnek.

Az eltávolítás sem mindegy hogyan történik

Az ilyen töméseket fogorvosaink, speciális elszívási eljárással távolítják el, úgy, hogy közben az anyag nem kerül a szervezetébe.

Lépjen kapcsolatba velünk