Létezik részleges és teljes kivehető fogpótlás. A részleges pótlást akkor alkalmazunk, ha a maradékfogak elhelyezkedése és száma nem teszi lehetővé rögzített pótlás készítését. A részleges pótlás úgy történik, hogy a levett lenyomat alapján a fogtechnikus elkészíti a kivehető pótlást és az a maradékfogakhoz, kapoccsal vagy más módon csatlakozik.

A teljes kivehető fogpótlás esetén, a helyreállítás műfogsor készítésével történik. A hiányzó fogak pótlása nem csupán esztétikai kérdés, hanem nagyon fontos élettani hatásai is vannak. A hiányzó fogak pótlásával visszaáll a normál rágás és állkapocs pozíció.

Gyökércsapos fogművek

Ha a fog elvesztette a koronáját, de a foggyökér még alkalmas a gyökércsapos felépítésre, akkor a gyökércsatornába fém vagy üvegszálas csapot ragasztunk, melyre a korona már ráépíthető. Ez az eljárás természetesen gyökérkezelt fog esetében alkalmazható.

Kombinált munkák

Ha a maradékfogak elkészítése részleges protézis elkészítését indokolja, lehetséges a rögzített és a kivehető elemek együttes elkészítése is. Ebben az esetben a fogsort valamilyen rejtett módon csatlakoztatjuk a maradékfogakat borító koronákhoz.

Lépjen kapcsolatba velünk