Kíváncsi rá hogyan hogyan lesznek szépek és egészségesek a fogai?

Évente legalább egyszer, távolíttassa el a fogkövét.

Teljes fogkozmetikai kezelést végzünk, egyszerűen és fájdalommentesen. Ezzel ismét szépek lesznek a fogai és a lehelete is kellemesebb lesz!

Ezzel az egyszerű lépéssel jelentősen megszépülnek és egészségesebbek lesznek a fogai, sőt a lehelete is jobb lesz.

A fogkőeltávolítás nem csak esztétikai kérdés?

A fogágy kezelés alapvető eleme a lepedék és a fogkő eltávolítása. A fog- és gyökérfelszínen lerakódott ételmaradékok, bakteriális lepedék, elszíneződések és fogkő – ínygyulladás és fogágybetegség kialakulásához vezetnek.

Néha vérzik a foga fogmosáskor?

Ez gyakori tünete a fogkő okozta fogágybetegségnek. Bár eleinte nem tűnik komoly problémának, mégis akár a fogai korai elvesztéséhez is vezethet. Előzze meg a nagyobb bajt, és a fogkő leszedetése mellett a fogágybetegséget is kezeltesse időben.

Az íny felett elhelyezkedő fogkő sárgás színű, eredetét tekintve elmeszesedett lepedék, legnagyobb részben szervetlen kalcium- és foszfátkristályok alkotják. A kristályszerkezet miatt felszíne érdes, amely kedvez a baktériumok megtapadásának, ezáltal a gyulladás kialakulásának. A fogkő a baktériumok Grand Canyon-ja, számos hasadéka és felszíni egyenetlensége kiváló körülményeket teremt a gyors szaporodáshoz.

Az íny feletti és alatti fogkő eltávolításához, azaz a depuráláshoz többféle eszközt használhatunk, így kézi és gépi eszközöket egyaránt.

A gépi depurátorok közül legelterjedtebbek az ultrahangos készülékek.

A felszínhez közel eső rétegben baktériumok telepednek meg, felszínhez való kötődésük azonban relatíve gyenge, így egyperces polírozással és öblítéssel eltávolíthatók. Ahhoz viszont, hogy a baktériumok újbóli szaporodását is megelőzzük, tökéletesen sima felszínt kell kialakítanunk. Egy tökéletesen simára tisztított és csillogó csempe felületére lassabban rakódnak le a szennyeződések, mint egy érdes, matt csempefelszínre.

A fogkővel borított zománc- és gyökérfelszín a lerakódásoktól érdes, matt csempéhez hasonlítható, melyet az otthoni szájhigiénés eszközökkel nem lehet kellőképpen simára tisztítani. A professzionális, fogorvosi rendelőben történő fogágykezelés alkalmával a szabad szemmel is simának látszó, érdességtől mentes, csillogó felszín készítünk. Az így kialakult állapotot megfelelő és rendszeres fogmosási technikával hosszú távon fenn tudja tartani és megelőzheti a fogkőképződést.

Lépjen kapcsolatba velünk